Днес следобед в Авиобаза Граф Игнатиево ще бъде показана черна кутия

...
Днес следобед в Авиобаза Граф Игнатиево ще бъде показана черна кутия
Коментари Харесай

В Авиобаза Граф Игнатиево ще бъде показана черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29

Днес следобяд в Авиобаза Граф Игнатиево ще бъде показана черна кутия на падналия в Черно море МиГ-29, в който по време на военно обучение почина майор Валентин Терзиев.

Припомняме, че кутията бе локализирана и изкарана от морето през вчерашния ден, а по-късно тя бе изпратена в авиобаза Граф Игнатиево. 

Трябваше информацията от нея да бъде свалена в границите на деня и предадена на проверяващите органи, само че през днешния ден стана ясно, че макар че кутията наподобява невредима, тя е разхерметизирана.

Точна информация за състоянието на черната кутия на авариралия край Шабла МиГ-29, ще бъде даде през днешния ден по време на проявлението ѝ пред публицисти. 

За премахване на повредата от авиобазата ще търсят помощ от производителите в Украйна. 

„ Все още не са свалени данните от черната кутия. Възникна механически проблем - разкъсан е лентов кабел и би трябвало да бъде доставен нов. Ще се обърнем към производителя, той е в Украйна. Опасяваме се, че има елементи от платката, които са разхерметизирани и с вероятни проблеми. Надявам се до дни информацията ще бъде свалена “, разяснява служебният министър на защитата Георги Панайотов в ефира на Българска национална телевизия по-рано през днешния ден. 

" От кутията биха станали ясни всички параметри на полета - скорост, параметри, траекторията на машината, дали водачът е предприемал дейности в последния миг. Установени са всички данни с изключение на за последните 13 секунди. Губят се последните 13 секунди от дейностите на майор Терзиев ", добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР